ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
75 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
1/2 λίτρο γάλα
5 γεμάτες κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
φρούτα της αρεσκείας σας (μπορείτε και κομπόστα)
μαρμελάδα βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ετοιμάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής (για να κρυώσει μέχρι να τη βάλουμε επάνω από τη ζύμη).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Τα αφήνουμε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, αρχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα και ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά.
- Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζω με ζελατίνα για να μη δημιουργήσει κρούστα.
- Ετοιμάζω τη ζύμη. Σε μπολ τρίβω καλά το βούτυρο με το αλεύρι να γίνουν σαν τριμμένο μπισκότο.
- Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και πλάθω μια μαλακή ζύμη.
- Βάζω τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνω για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Αφού περάσει μισή ώρα, βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ στην ταρτιέρα και ανοίγω σε φύλλο να καλύψει όλη την ταρτιέρα και αρκετά πιο ψηλά γύρω - γύρω (για να καθήσει η κρέμα).
- Τρυπώ παντού με πηρούνι για να μη μας φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά περίπου.
- Αφού κρυώσει η ψημένη ζύμη μας, προσθέτω την κρέμα και γαρνίρω με τα φρούτα.
- Αραιώνω μαρμελάδα με ζεστό νεράκι, ρίχνω πάνω από τα φρούτα να καλυφθούν όλα και βάζω στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου