Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ (30 κομμάτια)




Τα σοκολατάκια τα έφτιαξα ενδεικτικά, γεμιστά με κρέμα σοκολάτας με φράουλες. Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση θέλετε (σημ: θέλω να διευκρινίσω, για να μη μπερδευτείτε, ότι στις φωτογραφίες η γέμιση είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που παραθέτω. Συγκεκριμένα, είναι 800 γρ. σοκολάτα, 800 γρ. φράουλες και 200 γρ. βούτυρο. Οι ποσότητες που βλέπετε παρακάτω στα υλικά, είναι για τα 30 σοκολατάκια. Απλά, μπορείτε να κάνετε παραπάνω ποσότητα και να τη χρησιμοποιήσετε είτε για άλλειμα σε ψωμί είτε σε τούρτες ή οπουδήποτε αλλού θέλετε).

ΥΛΙΚΑ:

φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια με 30 θέσεις συνολικά
2 σοκολάτες κουβερτούρες (125 γρ. η καθεμία)
100 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
25 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα, την οποία τη θέλουμε να είναι κρύα όταν τη βάλουμε στα σοκολατάκια.
- Σε μπολ κόβω τη σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια.
- Πολτοποιώ τις φράουλες στο multi και τις βάζω σε κατσαρολάκι.
- Βάζω το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τον πολτό να ζεσταθεί.
- Ανακατεύουμε και μόλις πάει να βράσει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τον πολτό στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Αφήνω για 2 λεπτά το μείγμα χωρίς να το πειράξω και μετά ανακατεύω με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τέλος προσθέτω το βούτυρο κι ανακατεύω να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Βάζω την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνω για 4-5 ώρες να σφίξει.

- Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, ετοιμάζουμε τα σοκολατάκια.
- Λιώνω τη μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βάζω τη λιωμένη σοκολάτα στις φόρμες, να καλύψει το 1/3 της κάθε θήκης.
- Με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού, στρώνω την κουβερτούρα καλά στη βάση της κάθε θήκης και κατόπιν ντύνω και τα τοιχώματα καλά, να μην υπάρχουν κενά (αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα γιατί κρυώνει η κουβερτούρα, σκληραίνει και δυσκολεύει ο χειρισμός της. Μπορείτε να βάλετε τη λιωμένη κουβερτούρα στις θήκες, με τη βοήθεια ενός κορνέ).
- Αφού έχω καλύψει όλες τις θήκες στις φόρμες, τις βάζω στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Βγάζω τις φόρμες από το ψυγείο και με κορνέ γεμίζω με την κρέμα τις θήκες σχεδόν ως επάνω, αφήνοντας 2 χιλιοστά κενό.
- Λιώνω σε μπεν μαρί τη δεύτερη κουβερτούρα και καλύπτω με τη λιωμένη σοκολάτα την κρέμα στις θήκες.
- Ισιώνω τη σοκολάτα να καλύψει εντελώς τη βάση από τα σοκολατάκια.
- Τοποθετώ τις φόρμες στο ψυγείο κι αφήνω να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Έτοιμα! Και πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου