Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ




ΥΛΙΚΑ: (ΠΡΟΣΟΧΗ: τις δοσολογίες τις μετράμε με φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ) 

4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
6 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι
6 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
6 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Σε ταψί Νο 28 ρίχνω το σπορέλαιο με τη μισή ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύω τα υλικά.
- Από πάνω στρώνω τα μήλα.
- Σε μπολ χτυπώ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν.
- Ρίχνω το μείγμα επάνω από τα μήλα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 40 - 45 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, αφήνω το ταψί να σταθεί για 5 - 10 λεπτά και αναποδογυρίζω τη μηλόπιτα σε πιατέλα.

* Το κέικ γίνεται αρκετά ψηλό, οπότε αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση τής ζύμης (1,5 φλυτζανάκι ζάχαρη, 3 αυγά, 3 φλυτζανάκια αλεύρι, 1/2 φακελάκι μπέικιν)

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου