Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

CHEESECAKE ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Τα cheesecake αυτού τού τύπου, είναι πολύ εύκολο να γίνουν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές όσον αφορά τη βάση και την κρέμα. Παρακάτω εκτελώ μία από αυτές τις εκδοχές, με σχετικά λιγότερα υλικά απ' ότι άλλες.
Το γλυκό το φτιάχνω σε σπαστή φόρμα, για ευκολότερο ξεφορμάρισμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

1,5 πακέτο πτι μπερ Παπαδοπούλου
3/4 τετράγωνο βιτάμ λιωμένο (μπορείτε να έχετε το βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και να το ενώσετε με τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός πηρουνιού. Επειδή το βιτάμ μου ήταν κρύο και δεν είχα χρονικά περιθώρια, το ζέστανα και το έλιωσα. Η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι ότι με το λιωμένο βούτυρο η βάση είναι πιο τραγανή, ενώ με το μαλακωμένο, πιο αφράτη και μαλακή)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

1 philadelphia cheese 300 γρ.
2 φλυτζάνες άχνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ:

190 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κουτ. σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Ετοιμάζω το γλάσσο για να προλάβει να κρυώσει όσο θα ετοιμάζουμε τη βάση και την κρέμα.
- Σε κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά και λιώνω σε μπεν μαρί να ενωθούν. Αφήνω στην άκρη ανακατεύοντας που και που για να χλιάνει.

- Ετοιμάζω τη βάση. Θρυμματίζω τα μπισκότα στο multi και τα ρίχνω στη φόρμα (μη βάλετε το multi στα άπλυτα, θα μας χρειαστεί στη συνέχεια).
- Από πάνω ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω να βραχούν όλα τα θρύμματα.
- Ισιώνω και πιέζω να δημιουργηθεί μια στερεή βάση.

- Στο multi (για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη λερώνοντας όσα λιγότερα σκεύη μπορούμε!) βάζουμε το pliladelphia με την άχνη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση.
- Περιχύνω την κρέμα με το γλάσσο και βάζω στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να σφίξει.

* Μπορείτε αντί να κάνετε γλάσσο, να γαρνίρετε με μαρμελάδα, με φρούτα, με τριμμένη κουβερτούρα, με θρυμματισμένα μπισκότα/oreo και γενικά με ό,τι εύκαιρο υπάρχει στην κουζίνα σας.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου