Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ (νηστίσιμη ζύμη) περίπου 32 κομμάτια




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1 ποτήρι μπύρα
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
6 - 7 φλυτζάνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τόσο όσο να έχουμε μια μαλακή ζύμη)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

3 μήλα περασμένα από το χοντρό τού τρίφτη
1 ποτήρι ζάχαρη
τριμμένο καρύδι
κανέλα σκόνη

Άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Ετοιμάζω τη γέμιση. Σε κατσαρολάκι βάζω τα μήλα με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να φύγει το ζουμάκι τους. προσθέτουμε το καρύδι και την κανέλα (οι ποσότητες ποικίλουν ανάλογα το γούστο μας) κι αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Σε μπολ βάζω τη μπύρα, το αραβοσιτέλαιο και το αλεύρι και ζυμώνω να ενωθούν τα υλικά.
- Ανοίγω φύλλο περίπου 3 χιλιοστά και κόβω στρογγυλά με κουπ πατ.
- Προσθέτω μικρή ποσότητα γέμισης και κλείνω σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τη ζύμη να κλείσει καλά γύρω - γύρω.
- Τοποθετώ σε λαδόκολλα.
- Ψήνω στους 160 βαθμούς με αέρα περίπου 25 - 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού ψηθούν, αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με άχνη.

*Μπορείτε εναλλακτικά να τα γεμίσετε με μαρμελάδα ή μερέντα (όπως φαίνεται στη φωτό).

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου