Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

MARSHMALLOWS




ΥΛΙΚΑ:

3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
3/4 κούπας νερό
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας γλυκόζη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα της προτίμησης σου (προαιρετικά)
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα:

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι 24Χ24 εκατοστά. Αν έχουμε ταψάκι σιλικόνης χρησιμοποιούμε αυτό (εγώ δεν είχα τετράγωνο ταψάκι, οπότε λάδωσα δύο στρογγυλά σιλικόνης που έχω με διάμετρο 24 εκ. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα έτσι, παρά ένα μόνο ταψάκι, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα ζαχαρωτά μας δε γίνονται πολύ χοντρά). Το ταψάκι σιλικόνης μας βοηθάει να ξεφορμάρουμε τα ζαχαρωτά μας πιο εύκολα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο μπολ του μίξερ αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ με βάση) βάζω τη 1/2 κούπα από το νερό και προσθέτω τη ζελατίνη. Αφήνω στην άκρη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσω το άλλο μείγμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το υπόλοιπο νερό. Βάζω σε δυνατή φωτιά να βράσει μέχρι να αφρίσει και να φουσκώσει. Ανακατεύω συνέχεια για ένα λεπτό. Προσέχω πάρα πάρα πολύ, το μείγμα καίει.
- Με πολύ προσοχή ρίχνω το μείγμα μέσα στο μπολ με τη ζελατίνη και αρχίζω να το χτυπώ σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και σιγά σιγά βάζω το μίξερ στο τέρμα. Προσθέτω και το αλάτι. Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα αν έχουμε μίξερ με βάση, διαφορετικά πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί ακολουθεί αρκετό χτύπημα.
- Βλέπω ότι το μείγμα σιγά σιγά ασπρίζει και φουσκώνει. Αναλόγως το μίξερ θα χρειαστώ τουλάχιστον 8 με 12 λεπτά χτύπημα. Για να δοκιμάσω αν είναι έτοιμο, ρίχνω μια σταγόνα στο πάγκο της κουζίνας και μετά από 30 δευτερόλεπτα δοκιμάζω αν έχει την υφή που θέλω, να μην κολλάει πολύ δηλαδή και να στέκεται.
- Στη συνέχεια προσθέτω τη βανίλια και κάποιο άλλο άρωμα αν θέλω. Χτυπώ λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.
- Λαδώνω ελαφρά μια σπάτουλα (το μείγμα κολλάει αρκετά!). Αδειάζω όλο το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω όσο μπορώ την επιφάνεια. Αν θέλω να κάνω σχέδια, ρίχνω το μισό και βάζω σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και με τη σπάτουλα ανακατεύω να γίνουν “νερά”.
- Ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα και επαναλαμβάνω την διαδικασία με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ισιώνω την επιφάνεια όσο καλύτερα μπορώ.
- Σκεπάζω το ταψάκι με μια λαδόκολλα και το αφήνω να σταθεροποιηθεί 4-5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο ανακατεύω την άχνη με το κορν φλάουρ. Για να τα κόψω, χρησιμοποιώ ψαλίδι μαγειρικής ή τη ρόδα της πίτσας. Τα βουτώ πρώτα το μείγμα της άχνης και κόβω σε ότι σχήμα κ μέγεθος θέλω.
- Τέλος βουτάω τα ζαχαρωτά στην άχνη και προσέχω να καλυφθούν καλά.

Αυτό ήταν! Τα ζαχαρωτά μας είναι έτοιμα!

Η συνταγή είναι μηδαμινού κόστους και μη σας ξεγελάει όλο το παραπάνω κείμενο, είναι εύκολη και αρκετά γρήγορη!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου