Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ (Ένα διαφορετικό μωσαϊκό)




ΥΛΙΚΑ:

1 μεγάλο κουτί Νουνού
6 κουτ. σούπας κάστερ πάουντερ
3/4 βιτάμ (περίπου 190 γρ.)
9 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουβερτούρες (250 γρ. συνολικά)
1 φακελάκι σαντιγί σκόνη
γάλα για την παρασκευή της σαντιγίς
2 πακέτα πτι μπερ παπαδοπούλου (τετράγωνα)
1/2 φλυτζάνι κακάο (αν θέλετε να κάνετε τη μισή σαντιγί σοκολατένια)
τριμμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Σε κατσαρολάκι βάζω το νουνού και χρησιμοποιώ το τενεκεδάκι από το νουνού για να μετρήσω νερό. Γεμίζω το τενεκεδάκι ολόκληρο με νερό και το προσθέτω στο νουνού.
- Προσθέτω στο κατσαρολάκι και τη ζάχαρη, βάζω το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά ενώ ανακατεύω με σύρμα.
- Στο μεταξύ, προσθέτω το κάστερ πάουντερ σε μισό ποτήρι νερό κι ανακατεύω να διαλυθεί.
- Όταν αρχίσει το μείγμα μας να ζεσταίνεται, προσθέτω το νερό με το κάστερ πάουντερ, χαμηλώνω τη φωτιά στο μισό και ανακατεύω συνεχώς για να σβολιάσει.
- Όταν πήξει η κρέμα μας, τραβώ από τη φωτιά, προσθέτω το βιτάμ και την κουβερτούρα κομμένα σε κομματάκια και ανακατεύω να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
- Σε τάπερ έχω ήδη σπάσει τα πτι μπερ, προσθέτω τη ζεστή κρέμα και ανακατεύω με κουτάλι να πάει παντού και να βραχούν όλα τα μπισκότα. Ισιώνω από πάνω την επιφάνεια του γλυκού με το κουτάλι.
- Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
- Ετοιμάζω τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της στο κουτί συσκευασίας.
Αν θέλω, μπορώ να τη χωρίσω στη μέση και να προσθέσω το κακάο στη μισή ώστε να την κάνω σοκολατένια. Αν θέλετε μπορείτε να την κάνετε όλη σοκολατένια, απλά διπλασιάζοντας την ποσότητα τού κακάο.
- Αφού κρυώσει το γλυκό, απλώνω τη σαντιγί από πάνω και γαρνίρω με την τριμμένη κουβερτούρα.

Έτοιμο το πεντανόστιμο μωσαϊκό μας. Εύκολα και γρήγορα!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου