Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΙ ΜΠΑΙΖΕΔΕΣ/ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ (με κρυσταλλική ζάχαρη) - δόση για ένα ταψί




ΥΛΙΚΑ:

4 ασπράδια (όσο το δυνατότερο φρέσκων) αυγών σε θερμοκρασία δωματίου (ΠΡΟΣΟΧΗ: χωρίς ΙΧΝΟΣ κρόκου!)
1 κούπα (225 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μια πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλια (αν δεν έχετε, βάλτε σκόνη)
3 χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
4 σακούλες κορνέ (καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μιας χρήσης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Σε μεταλλικό μπολ βάζω τα ασπράδια, τη ζάχαρη (και το αλάτι) και ανακατεύω με αυγογδάρτη/σύρμα να ενωθούν.
- Σε κατσαρολάκι βάζω νερό να βράσει. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, βάζω από πάνω το μεταλλικό μπολ (σαν μπεν μαρί) και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και αρχίζω να χτυπώ το μείγμα με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτω και τη βανίλια.
- Χτυπώ περίπου 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να στέκεται.
- Σε αυτή τη φάση, μπορείτε να ψήσετε τα μαρεγκάκια σας ή μπορείτε να συνεχίσετε για να τα κάνετε πιο εντυπωσιακά στην εμφάνιση.
- Εφόσον συνεχίσετε: χωρίζω σε 3 ίσα μέρη τη μαρέγκα και χρωματίζω το κάθε μέρος με διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Βάζω το κάθε χρώμα σε διαφορετικό σακουλάκι κορνέ. Όλα μαζί τα σακουλάκια τα βάζω σε ένα τέταρτο σακουλάκι κορνέ.
- Σε λαμαρίνα στρώνω λαδόκολλα την οποία στερεώνω στη λαμαρίνα με λίγο μείγμα στις 4 άκρες.
- Αρχίζω να δημιουργώ τα μαρεγκάκια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 περίπου ώρες, χωρίς να ανοίξω καθόλου το φούρνο.
- Μετά το πέρας των 2 ωρών, σβήνω και αφήνω τα μαρεγκάκια μέσα μέχρι να κρυώσει τελείως ο φούρνος.
- Αποθηκεύω σε σακουλάκι ή τάπερ.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου